Senteret sitt bannerbilde
Viktig informasjon om Koronaviruset

Hvordan bestille time med sms?

Ved bestilling, endring eller avbestilling av vanlige timer ønsker vi at du benytter vårt SMS køfri system. (Ved akutte problemstillinger som krever time samme dag, ønsker vi at du ringer oss på telefon 6707 3200.)

Dette fordi det  til tider kan være stor trafikk på telefonen, med tilhørende lang ventetid, før man oppnår kontakt med vårt sentralbord. Vi ønsker å holde responstiden på telefonhenvendelser nede, slik at de som virkelig trenger å nå oss på telefon, kommer igjennom. Bruk derfor SMS!

Skriv:

 • "HAKADAL", navnet ditt, fødselsdato og ett  par stikkord om hva det gjelder. Send medlingen til 2097.
 • Meldingen kan f. eks. se slik ut: "HAKADAL Ola Hansen 040590 ønsker time i neste uke for smerter i skulder".
 • Tjenesten koster kr. 6.- pr. mottatt melding. Du kan sende meldingen når som helst på døgnet. Normalt 2 meldinger; bekreftelse på mottatt melding og utsendt timeavtale. Du vil motta en sms fra oss innen 2 arbeidsdager.

Timebestilling

Hakadal legekontor har ansvar for å tilby legehjelp til våre listepasienter i åpningstiden 8.30-16.00 alle hverdager. Dette gjelder både ø-hjelpstimer og planlagte konsultasjoner.

Noen ganger kan det bli forsinkelser hos oss grunnet akutt syke pasienter som må prioriteres. Vi ber om forståelse for dette. Time på dagen etterstrebes ved akutte problemstillinger.

 

Ved behov for øyeblikkelig hjelp-time samme dag, ønsker vi at du ringer oss på telefon 67073200. Ring så tidlig som mulig på dagen. Forklar hva det gjelder og hvorfor det haster.

 

Det er ikke anledning til å ta opp andre problemstillinger på akutt-timer. På akutt-timer vil du ikke alltid komme til fastlegen din.

Ved fulle timelister vil lege vurdere om det er behov for time samme dag. Noen ganger vil vurderingen være at det kan vente. Dersom hjelp kan vente settes du opp på ordinær time. Disse gir mere rom for tid, og er stort sett hos fastlegen.

Ny Fastlegeforskrift sier at man har rett til vanlig legetime innen 5 arbeidsdager. (Akutt legetime får man alltid samme dag) Dersom fastlegen din har lengre ventetid på vanlige timer enn 5 arbeidsdager, vil du få tilbud om time hos en av de andre legene på senteret. Dersom du alikevel ønsker time hos fastlegen, kan det være at du må vente litt lengre. Det kan være lurt å bestille time i god tid.

Avbestille time, eller endre timeavtale

Vi ønsker at du benytter SMS til avbestilling eller endring av time. 

Send SMS med

 • "HAKADAL fødselsdato og navnet ditt med avbestilling eller ønske om endring av time" til 2097, (eller ring oss). Vi foretrekker sms!
 • Konsultasjoner hos lege som ikke ønskes benyttet, må avbestilles senest innen kl 16.00 siste virkedag før time skal finne sted, ellers må man betale gebyr for timen.
 • NB: Helligdag og helg regnes ikke som virkedag.

Hjemmebesøk

Fastlegen kan om nødvendig komme på planlagte hjemmebesøk. Gjør avtale selv med fastlegen om dette.

Ved øyeblikkelig hjelp-besøk hele døgnet, ring Nittedal Legevakt eller 113 (Ambulanse).

Hvordan bestille resepter på faste medisiner?

Hvis du trenger ny resept på faste medisiner som er skrevet ut (som e-resept) tidigere av din fastlege her ved Hakadal Legekontor, kan du benytte vårt SMS køfrisystem.

Alle pasienter som ønsker resept; førstegangs-foreskrivning eller fornyelse av årsresept, bes bestille time hos lege for dette i god tid. 

For mere info, se: www.helsedirektoratet.no/Om/nyheter/Sider/e-resept-i-akershus.aspx

Skriv

 • Hakadal, navnet ditt, fødselsdato 
 • hvilke medikament/medikamenter
 • hvilken styrke og dose
 • skriv kort hvordan du tar dem
 • hvor mange du tar hver dag
 • samt om du ønsker resepten tilsendt eller vil hente den.  
 • Send Meldingen til 2097.

 

Sms'er mottatt etter kl 14 behandles ikke før neste virkedag. Det må påregnes 2 virkedager fra mottatt sms til e-resepten er klar til henting på apoteket.

NB: Dette gjelder ikke vanedannende medikamenter. For resept på vanedannende medisiner, må det alltid bestilles time hos fastlegen.

NB: Alle som bruker faste medisiner må komme til konsultasjon hos fastlegen minst en gang årlig for vurdering av medisiner. Dette av hensyn til kvaliteten på behandlingen. 

Fornyelse av faste medisiner på sms eller over telefon, gjøres kun for minstepakning.

Når kan jeg ta blodprøver?

Blodprøver som er bestillt av legen din på forhånd, kan tas på vårt laboratorium mandag-torsdag mellom kl 08.30-11.00 og 12.30-15.00.

Vaksinering

Influensavaksinering: foregår hovedsaklig i oktober/november, når vi har fått vaksiner fra Folkehelsa. Det legges ut informasjon om dette på nettsiden vår når tiden nærmer seg.

Reisevaksinering: Vi har gleden av å tilby denne servicen til våre listepasienter. Det er ikke et tilbud vi er lovpålagt å ha. Dette betyr at ved stor pågang fra syke pasienter, vil reisevaksinering bli nedprioritert. Det er derfor lurt å bestille time snarest mulig og i god tid før reisen, for å gjennomgå reisemål og vaksinestatus med fastlegen. Ta med tidligere vaksinasjonskort om du har. Hver enkelt i husstanden som skal ta vaksine, må bestille egen time hos legen. Mange av reisevaksinene vil kreve to besøk på legekontoret før avreise, med ca 1 måneds mellomrom. Time til reisevaksiner dekkes ikke av folketrygden.