Hopp til hovedinnhold
Senteret sitt bannerbilde

Chlamydiatest

Gjelder fra februar 2013.

I 2010 ble det tatt 246 268 chlamydiaprøver i Norge, hvorav 22 527 (9,1 %) var positive. De fleste av disse har ingen symptomer på chlamydia. Det er derfor anbefalt å sjekke seg rutinemessig ved partnerbytte eller etter tilfeldig sex. Chlamydia kan tidligst påvises 2-3 uker etter mulig smitte.

Du som er vår fastlistepasient kan få time til Chlamydiatest hos lege samme dag du ringer.

Dersom du vet at du har vært sammen med noen som er smittet, skal du behandles med antibiotika snarest mulig. I tillegg vil legen ønske at du avlegger en prøve som sendes til undersøkelse. 

Hvordan går du fram for å sjekke deg? Kontakt oss per telefon, SMS eller oppmøte i resepsjonen, be om en legetime for en sjekk av mulig chlamydia. Du vil da raskt settes opp hos lege. Avhengig av symptomer eller ei, vil du selv ta prøven på vårt pasienttoalett. Ved symptomer er det anbefalt at legen tar en prøve.  Etter at du har tatt prøven på pasienttoalettet, leveres denne til  legesekretær, og vi sender den til Fürst laboratorier for testing. Du vil bli kontaktet per post dersom det påvises Chlamydia.

Menn avgir urinprøve. Det er svært viktig at bare de første 10 – 15 ml blir samlet, uten å tilblandes med etterfølgende urin.

Kvinner tar selv en penselprøve fra skjeden. Har du ytterligere spørsmål ang. prøvetagningen, kan du kontakte oss.