Hopp til hovedinnhold
Senteret sitt bannerbilde

Når du er hos legen

En vanlig legetime er ca 10-20 minutter, en akutt time kan også være kortere eller lengre, avhengig av problemstilling. Tenk på forhånd igjennom hva du ønsker å ta opp med legen. Skriv gjerne en huskelapp for deg selv, i prioritert rekkefølge. Ta opp det viktigste punktet først!  Det er kun anledning til å ta opp en problemstilling per konsultasjon. Hvis du har flere problemstillinger du ønsker å ta opp, kan du bestille ny time til dette.

Forsinkelser hos legen: Legene er til enhver tid ansvarlige for alle tjenester på legekontoret. Konsultasjonen kan av og til bli avbrutt av spørsmål fra medarbeidere som trenger råd, og en sjelden gang også av inngående telefonsamtale med annen pasient eller andre utenforstående. Akuttsyke pasienter må prioriteres. Det kan derfor av og til oppstå forsinkelser.

Møt i god tid før timen og meld deg i ekspedisjonen dersom det er din første gang hos oss, eller det er endring av arbeidsgiver/personalia. Møt i ekstra god tid før hvis du vet at du skal ta blodprøver før legetimen. Møt ca. 15 minutter før hvis du skal til svangerskapskontroll. En del av kontrollen foregår på laboratoriet før legetimen.  

Skal jeg ha med meg noe til legetimen? Hvis du har magesmerter, urinveisplager (smerter ved vannlating), skal til helsesjekk, årskontroll blodtrykk/diabetes, spiralinnsetting eller svangerskapskontroll, skal du alltid ta med en urinprøve som er tatt når du står opp om morgenen (vaske- og midtstråleprøve).  Til helsesjekk eller årskontroll for blodtrykk/kolesterol eller diabetes skal du alltid møte fastende.