Hopp til hovedinnhold
Senteret sitt bannerbilde

Vaksiner

Influensavaksinering: foregår hovedsaklig i oktober/november, når vi har fått vaksiner fra Folkehelsa. Sesonginfluensa- og pneumokokkvaksine settes på laboratoriet alle dager. Timebestilling vil i år være nødvendig av smittevernhensyn. 

Reisevaksinering: Vi har gleden av å tilby denne servicen til våre listepasienter. Det er ikke et tilbud vi er lovpålagt å ha. Ved stor pågang fra syke pasienter, vil reisevaksinering bli nedprioritert. Det er derfor lurt å bestille time snarest mulig og i god tid før reisen, for å gjennomgå reisemål og vaksinestatus med fastlegen. Ta med tidligere vaksinasjonskort om du har. Hver enkelt i husstanden som skal ta vaksine, må bestille egen time hos legen. Timen dekkes ikke av folketrygden. Mange av reisevaksinene vil kreve to besøk på legekontoret før avreise, med ca 1 måneds mellomrom.

Vi har tilbud om flere vaksiner ved Hakadal Legekontor. De vaksinene vi ikke lagerfører, kan kjøpes på Ditt Apotek Åneby, i underetasjen i samme bygg som legekontoret. 

Følgende vaksiner har vi på lager:   

 

Følgende vaksiner kan kjøpes med resept på apoteket (Resept forutsetter at du først har vært til vaksinekonsulasjon hos din fastlege):

 

Etter at man har vært til legekonsultasjon, fått resept på vaksine og hentet denne på apoteket, må man tilbake på legekontoret enten samme dag eller senere for å sette vaksinen. Alle vaksiner skal settes på legekontoret, enten av sekretær eller inne hos legen, av sikkerhetsmessige årsaker. Du må vente her 20 min etter at vaksinen er satt. Dette pga risiko for allergiske reaksjoner.

Ved 2 og 3dje gangs vaksinering med TicoVac, Havrix, Twinrix og Engerix; Ta kontakt med resepsjonen vår. Du trenger ikke bestille legetime til dette. Husk å medbringe vaksinen du ønsker satt!